Recepty na obědy pro vegany, vitariány, vegetariány, zdravá jídla
Jemná omáčka z pečených kapií
Ingredience: 250 g vepřové kýty nakrájené na tenké nudličky 1 větší cibule 50 g anglické slaniny nakrájené nadrobno 100 ml smetany ke šlehání 400 ml zeleninového vývaru (v …
Vafle s rozmarýnem, pečenou dýní, česnekovým dipem a salátem
Ingredience: Na pečenou dýni: 700 g máslové dýně 1 lžíce sušeného rozmarýnu 3 lžíce krémového balsamica Kalamáta Papadimitriou Chilli 1 palice česneku hrubá mořská …
Dokonalá sekaná s nakládaným pepřem
Aby byla sekaná hladká, promelte maso 2krát a do mlýnku přihoďte i slaninu. Přidejte cibulku, utřený česnek, majoránku, drcený kmín, jedno celé vejce a jeden žloutek, sůl a promíchejte. Pepř …
Kuřecí prsa marinovaná v medovém jogurtu
Postup je velmi jednoduchý. Jogurt, koření, med a prsa smíchejte a nechejte v lednici odležet. Maso by se mělo marinovat nejlépe přes noc, ale nejméně 30 minut. Prsa restujte zprudka na tuku, z každé …
Srnčí kýta na pomerančích
Ingredience: 600 g srnčího masa z kýty 8 kuliček černého pepře a nového koření 6 kuliček jalovce 1 bobkový list 2 lžíce sádla 60 g špeku 2 velké cibule 2 lžíce pomerančové …
Uzený tvaroh na špeclích
Ingredience: 1 balení chlazených špeclí nebo jiných těstovin dle chuti 1 cibule 250 g uzeného tvarohu (Lidl) 2 lžičky oleje petrželka, pažitka na ozdobu sůl Postup: Těstoviny …
Kořeněná dýňová omáčka
Ingredience: 1/2 dýně Hokkaidó - neloupaná, nakrájená na menší kousky 1 velká cibule nasekaná na drobno 250 ml zeleninového vývaru 1 lřička koření Adžika 1 velký stroužek …
Řízky z patizonu - vegetariánský recept
Patizon nakrájím na plátky tlusté asi 8mm a vyříznu z nich jádřince. Plátky posolím, popepřím a smíchám s rozmačkaným česnekem. Nechám asi 30 minut odpočinout, tak se patizon zbaví …
Kuřecí roládka s bylinkami a sušenými meruňkami
Kuřecí prsa naplocho rozřízneme, ale nedokrojíme. Je potřeba, z každého kusu masa vytvořit velký plát a ten rozklepat jako řízek. Maso potřeme česnekem a posolíme. Na okraj naklademe za sebe …
Krevety na česneku a limetkách
Čištění: Krevety oloupete tak, že odtrhnete nožičky. Podél vnitřní strany těla odloupnete a odtrhnete krunýř. Malým ostrým nožem krevetu trochu nařízněte, podél celého spodního oblouku. …