Recepty na zdravé svačinky
Červená čočka s rozinkami a kokosem
Ingredience: 1 hrnek červené čočky (o objemu 230 ml) cca 300 - 400 ml kokosového nápoje ALPRO 4 lžíce strouhaného kokosu 80 g v horké vodě spařených rozinek 1 lžička kari …
Křehké košíčky s hruškou a sýrem
Ingredience: Těsto: 150 g hladké pšeničné mouky 50 g hladké žitné mouky 90 ml piva 125 g Hery Náplň: 2 oloupané hrušky nakrájené na kostičky 100 g hrubě nastrouhané …
Tvarůžková pomazánka dobře rozleželá
Ingredience: 100 g jemně pokrájených tvarůžků (můžeme i nastrouhat). Pokud ještě nejsou zcela uzrálé, nevadí. 100 ml smetany ke šlehání 1/2 střední cibule najemno nakrájené 2 …
Bramborové smaženky s parmezánem
Ingredience: 400 g hotové bramborové kaše 4 lžíce parmezánu 1 lžička sušené bazalky 1 ks vejce 4-6 lžic hladké mouky sůl podle chuti strouhanka na obalení olej na …
Rajčata s cizrnovo-ořechovou náplní
Ingredience: 5 středně velkých zralých, ale pevných rajčat 6 lžic créme fresh nebo kysané smetany (s více procenty tuku) 4 lžíce strouhanýh vlašských ořechů 6 lžic …
Jarní závitky plněné uzeným Šmakounem a špenátem
Ingredience: asi 16 ks kulatého rýžového papíru 200 g uzeného Šmakouna (ale klidně i hlívového nebo natur) 2 plné hrsti mraženého špenátu (měla jsem ho v granulích, ale odhaduji to na …
(Ne)obyčejný mrkvový salát
Mrkev nakrouhejte ve spiralizéru, přidejte semínka, brusinky, citron a med nebo sirup. Tato svačina je plná vitamínů, antioxidantů, ale obsahuje také zdravé tuky.
Chléb se smaženou cibulkou a sušenými rajčaty
Ingredience: 400 g hladké mouky 100 g žitné nebo chlebové mouky 1 lžička cukru 42 g čerstvého droždí 300 ml vlažné syrovátky 1,5 lžičky soli 5 nasekaných sušených, v oleji …
Řepa obalená ve slanině na salátu s medovou zálivkou
Ingredience: 4 středně velké červené řepy 3 lžíce octa, 2 lžičky soli, cca 2,5 litru vody plátky dobré slaniy 2 hrsti slaniny nakrájené na tenčí špalíčky oblíbený listový …
Bezlepkový snídaňový koktejl téměř raw vhodný i pro vegany
Koktejl se skládá z několika ingrediencí, které je možné dle potřeby a preferencí měnit tak, aby výsledná chut vyhovovala každému, ale přitom se dodržel kvalitní přísun živin. Uvedené …