Ivetka
(6 příspěvků)
Středa 30.11.2016 | 15:57:42
250 ml plnotučného mléka
1 žloutek
1 lžička cukru
2 lžičky soli
50 g tuku (dávám 3 lžíce oleje)
500 g hladké mouky
40 g droždí čerstvého bílek na potření
1 lžíce oleje
kmín (semínka)
sůl
postup:
nejprve si uděláme kvásek z malého množství vlažného mléka, cukru, soli a rozdrobeného droždí, necháme vzkypět a vylijeme do mouky se žloutkem a mlékem, které nám zbylo. Pak necháme odležet a tvoříme "žemle" které dáme péct do zlatova.
Tento recept jsem dnes vytáhla z babiččiného šuplíku a myslím, že by se tomu tvému mohl připodobnit. Houstičky jsou křupavé a hlavně domácí. Přeju ti hodně štěstí.