Hraškové slané palačinky bez lepku
Hraška je ochucená hrachová mouka a koupíte ji ve zdravé výživě. Používá se jako bezlepková náhražka mouky a má specifickou, ale dobrou chuť. Dá se s ní zahušťovat, obalovat v ní a smažit, péct i grilovat. Zajímavostí je, že je to český výrobek a patent. Hrašku prostě musíte milovat.
Časová náročnost: 60 min.
Složitost receptu: rychlý
Suroviny
Hraška, vejce, voda nebo mléko, zelenina, sýr, jogurt, česnek, olej
Z hrašky, vajec a mléka nebo vody umícháte těsto jako na palačinky. Smažíte ho na pánvičce na oleji nebo na litinové pánvi na sucho (nejde to vždy). Hraška se chová trochu jinak, než mouka, není tolik lepivá jako normální a tak je potřeba vyzkoušet jednu palačinku a případně těsto upravit. Hotové palačinky plňte zeleninou, sýrem a jogurtem s česnekem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář