Grilovaný sýrový sendvič
Ještě než se do sendviče pustíte, bylo by dobré používat kvalitní suroviny. Chleba - ten lepší, větší toustový, který se nedrobí. Sýr - Goudu, Cheddar nebo jiný, ale určitě ne Eidam třicítku. Máslo - 82% nebo vyzkoušejte solené, ale vynechejte prosím margarín. Chleba namažte máslem a položte na pánev, opékejte, dokud nezezlátne a otočte. Na zlatou stranu jednoho chleba poklaďte sýr (čím více - tím lépe) a přiklopte druhým chlebem, opět opečenou stranou k sýru. Nyní máte tousty opečenou stranou k sobě a jsou spojené sýrem. Sendvič dál opékejte z obou stran, na slabém plameni, dokud nemá celý zlatavou barvu a sýr se neroztéká. Rozřízněte napůl a jezte. Sendvič můžete naplnit i nivou nebo hermelínem, přidat šunku, možností je moc a všechny chutnají dobře.