Bramborové noky - slané i sladké
Kupované noky jsou dobré a rychlé, ale přečtěte si někdy složení. Když si uděláte domácí, budou opravdu bramborové a výborné.
Časová náročnost: 140 min.
Suroviny
1 kg moučných brambor, 2 vejce, hladká mouka, polohrubá mouka, sůl
Omyté brambory uvařím ve slupce. Vlažné je rozmačkám šťouchadlem na brambory nebo nastrouhám na jemném struhadle. Přidám vajíčka ušlehaná do běla, asi 50 g hladké, 50 g polohrubé mouky a promíchám. Hmotu vyklopím na pomoučený vál, hnětu a postupně přidávám mouku (stále 1:1), dokud nebude těsto vláčné a přestane se lepit k rukám a desce. Z těsta vyválím válečky, ty rozkrájím na špalíčky a vařím v posolené vodě. Jakmile nočky vyplavou na povrch, vytáhnu je. Noky se musí vytahovat rychle, čím déle plavou na povrchu vody, tím rychleji řídnou a rozvařují se. Noky na slano jsou s brynzou, kysaným zelím, restovanou slaninou a cibulkou. A ty sladké s tvarohem, cukrem a máslem. Myslím, že recepty nejsou potřeba :).
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář