Kvalitní mixér na raw stravu
Řadíte se ke stále početnějším zastáncům raw stravy, vitariánům či veganům? Pak nejspíš víte, že bez kvalitního mixéru, odšťavňovače a sušičky se téměř neobejdete, neboť si díky těmto pomocníkům můžete připravit nespočet lahodných a zdravých pokrmů doma. Pokud jsou u vás tyto přístroje v každodenním provozu, pak určitě zainvestujte do těch kvalitních, které větší zátěž zvládnou a vydrží vám déle.
Ponorný nebo stolní mixér?
Na výběr máte kromě nejrůznějších specializovaných mixérů například na smoothie či frappé ze dvou hlavních typů – ponorného a stolního. Levnější a praktičtější variantou jsou mixéry tyčové (ponorné), které však svým výkonem ty stolní většinou nepřevyšují. Zvládnou ale poměrně širokou škálu různých úkonů. Vytvoří vám zdravé smoothie, pomazánku, pomohou rozmixovat polévku. Nemůžete však očekávat tak hladký a dokonalý výsledek, jako u mixérů stolních.
Výhody stolního mixéru
Především v kvalitě mixování a multifunkčnosti se skrývají hlavní výhody stolních mixérů. Můžete se těšit na dokonale hladké a smetanové polévky i smoothie bez hrudek, čehož s tyčovými mixéry nejspíš nedosáhnete. Stolní mixér by tedy měl mít větší výkon než ten ponorný, většinou zde můžete nastavit i větší množství rychlostí i přednastavených programů. Mnoho mixérů má dnes již například speciální programy na přípravu smoothie, což všichni zastánci raw stravy jistě přivítají. U méně kvalitních stolních mixérů si však dejte pozor na přehřívání, což je pro milovníky raw stravy nežádoucí. Zahřívat se může při delší mixovací době spodní část nádoby, což může později vést třeba i ke snížení životnosti přístroje. Jak tomu předejít? Prostudujte recenze, nebo si ideálně přístroj předem vyzkoušejte.